vidi ovo…

Sasvim slučajno (iako vjerujemo da slučajnost ne postoji :)) naišli smo na Vjekoslava Gašparovića koji je u suradnji s našim poljoprivrednicima napravio nekoliko kratkih filmova.
U filmskim isječcima (trajanja oko 05:30 minuta) prikazan je život koji se svakodnevno odvija iza kulisa tržnice i prodaje. Imamo priliku zaviriti u živote nekoliko naših težaka i doživjeti njihov suživot s prirodom.

Vjekoslav je filmićima dao imena: 201410PE, 201410KU, 201410MA, 201410SI, 201507STDR-L aludirajući na kodove hrane izložene na policama trgovina. Odabirom naziva koji su u potpunom kontrastu sa sadržajem, autor nas potiče na razmišljanje o dehumanizaciji i birokratizaciji svega u našem svijetu, pa tako i hrane. Paletom boja i zvukova iz prirodnog okruženja, nudi nam izbor u kojem takav svijet možemo izbjeći.

“U fimovima nisam koristio nikakav materijal izvana. Filmovi su “bez aditiva” – sastavljeni od audio i video snimaka s lica mjesta – zvukova, šumova, fragemenata razgovora,… dakle eko proizvodi :)”

Filmove bez konzervansa i aditiva snimio je i montirao Vjekoslav Gašparović (autor nagrađenog filma “Čistina” o Muzilu) a premijerno su prikazani na manifestaciji “Pazi što jedeš” u studenom 2014. godine.

Ovaj unos je objavljen u video. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s